Com veiem el futur

El futur que ens espera en la pagesia té tant d'apassionant com de terrorífic. És evident que estem clarament en un punt d'inflexió on la pagesia es troba al centre de moltes polèmiques i de molts reptes. Molts productors estem convençuts que el model intensiu com el tenim entès actualment té pràcticament els dies comptats, i que aviat (creiem que no pot tardar gaire), el model de producció basat en el consum de combustibles fòssils i en l'explotació tant de plantes com animals no pot continuar de la mateixa manera que fins ara. En tot cas, i si aquest sistema continua que també podria ser, a les Gambiers decidim baixar d'aquest tren i abraçar un altre model de producció. És per això, que tot i els reptes de futur que tenim, a Mas les Gambires veiem el futur amb optimisme. Ja que el model que hem adoptat, i que posa la salut del terra per davant de tot, ens fa tenir esperança. Esperança en un futur millor, on la biodiversitat d'espècies tingui un paper fonamental, i on la pagesia en lloc de degradar l'entorn, el millori i deixem un futur millor del que hem trobat.

Sistema Integrat

De totes maneres per assolir això ens queda un bon camí, hem d'aconseguir obtenir tots els productes de proximitat, sent especialment ambiciosos en aquest punt, ja que volem que el 90% de les matèries primeres siguin d'origen local (no més de 15 km al voltant les Gambires o Joanet de pujols). Ens queden multitud de temes per explorar en cada una de les produccions que tenim, i un munt de possibilitats de millorar tot i cada un dels aspectes productius. Volem experimentar els cultius sobre prats permanents. De fet, a continuació detallo, alguns dels projectes que tenim al cap, a mitja i curt terme (esperem que més a curt que no pas a llarg)

  • "Bale Grazing" o alimentar els animals tot l'any a fora els prats
  • Proteïna d'insectes amb la mosca negre soldat
  • Jaç amb "Biochart" activat
  • Tancar el cicle dels porcs
  • Treure els porcs i els pollastres a pasturar
  • Plantar arbres i arbusts per collir fruita
  • Plantar arbres a tots els prats
  • Implementar la línia clau
  • Modificar el sistema de reg (sempre que valgui la pena)
  • I molts d'altres que segur que sorgiran a mesura que anem rumiant.

A pesar de tot això, esperem de tot cor que les perspectives climàtiques i socials que tenim avui en dia canviïn, i entre tots puguem gaudir d'un futur millor, més just i igualitari i sobretot que tingui en compte la terra, la vida que hi ha, i la que deixarem pels nostres fills.

Tots els animals han de sortir a pasturar

Matèria primera de Km 0 (90% a menys de 15 Km)

Incorporar mes diversitat a la granja (animals i plantes)

Preservar la biodiversitatEl Rebost de les Gambires

Ja sigui per nostàlgia o bé com a resposta a les necessitats actuals, la filosofia que seguim és la de buscar una casa diversificada com havien estat antigament la pagesia, mantenint el respecta escrupulos cap a l'entorn i a la biodiversitat que ens envolta

Certificats

Venda de proximitat

Contacte

  info@lesgambires.cat

   Mas Joanet de Pujols
08571 - Sant Vicenç de Torelló

Segueix-nos